Få fullt fokus hjemme

Hvordan du har det rundt deg kan påvirke fokuset, konsentrasjonen og kreativteten din. Her er et par tips på hva du kan gjøre for å få fullt fokus hjemme på hybelen.

Ha det ryddig og rent rundt deg

Ta oppvasken, re opp senga og plukk opp alle klærne fra gulvet. Å ha det ryddig og rent rundt seg når man skal lese til eksamen, eller skrive en oppgave, er med på å booste produktivitet og konsentrasjon. Du rydder ikke bare fysisk plass, du rydder også plass i hodet. Det er også viktig å omgi seg med fine ting som man liker å se på, så pynt rommet ditt med bilder, planter og andre ting du blir glad av å ha rundt deg!

Det kan også være lurt å dedikere en plass på hybelen til å studere – lag soner! I senga skal du sove, se en serie og scrolle på tiktok, mens ved skrivebordet skal du lese og studere. Fjern distraksjonene fra skrivebordet, la telefonen ligge igjen i «pause-sonen» på senga, så kan du heller flytte deg over i senga for en 5 minutters pause når det trengs. På den måten lærer du hjernen din å koble skrivebordet med fokus og konsentrasjon mens senga er for soving og avslapping.

Øreplugger og støydempende hodetelefoner

Man bor ofte tett på hverandre i en studentbolig, og man er mange som bor på et lite område. Så la oss være ærlig, det kan bli litt støy fra naboen eller romkameraten. Det kan derfor lønne seg å kjøpe et par øreplugger så du kan dempe alt støyet ute når du skal konsentrere deg – øreplugger fås kjøpt hos SiMolde bok 😉

Støydempende hodetelefoner kan også være en god investering! Da kan du sette på favorittlista på Spotify og ignorere festen til naboen. Musikk kan for så vidt også være med på å heve fokusnivået og produktiviteten når du studerer. Noen sjangre er bedre enn andre, men så lenge du klarer å konsentrere deg samtidig kan du egentlig sette på hva som helst! (Bare husk og bruk hodetelefoner, så du ikke plager naboen)

Bytt miljø

Av og til kan det bli kjedelig, uinspirerende og distraherende å sitte i ro på samme sted hele dagen, hver dag – det kan derfor være lurt å variere litt hvor man sitter for å lese. Å endre miljøet kan gi deg nye perspektiver og inspirasjon, det kan bidra til å stimulere kreativitet og fremme nye tanker og ideer. Det å sitte blant andre studenter som også studerer kan være med å øke motivasjonen og en følelse av fellesskap.

På Campus Molde er kantina, biblioteket og grupperom alle tilgjengelig for et variert studiemiljø. Sitteplassene i kantina er tilgjenglig hele døgnet (ikke at vi anbefaler å sitte der hele døgnet), og her kan man sitte å studere for seg selv eller sammen med andre medstudenter. Les mer om biblioteket og grupperommene på Campus Molde.

Bor du i en av våre studentboliger har du flere muligheter!

I Britvegen har vi Mellomrommet, her er det åpent for alle mellom 08:00 og 15:00 på hverdager. På ettermiddagen vil det også bli satt opp lesedager med de studentansatte hvor det blir servert litt snacks. Les mer om Mellomrommet og følg med i kalenderen for når neste eksamenslesing er. Etter hvert som det blir litt varmere går det også an å sette seg ut på Mellomgulvet utenfor Mellomrommet for å studere i frisk luft og med sola i fleisen! Selv om Mellomrommet ligger på studentboligene så er det åpent for alle!

I Mekvegen har vi Kvamstua, som er åpen hver dag hele dagen. Her er det plenty av plass og varierte sitteplasser. Du finner Kvamstua i A-blokka, samme inngang som vaskeriet. Ta med deg kollokviegruppa og slå deg ned.

I Glomstuvegen er det to forskjellige stuer du kan benytte deg av – en nede og en oppe! Den ene er innredet med spisebord og stoler, den andre med sofa om du er litt mer avslappet når du studerer. Disse er åpen hver dag, hele dagen.

Bruk byen!

Gå på en kafé i byen! Ta med en venn, kjøp en kaffe og lat som om dere er Rory Gilmore i hennes Chilton era. Et miljøskifte litt borte fra der du bor, og der du skal ha eksamen, kan være med på å roe nervene litt. I tillegg kan det være med på å øke motivasjonen og kreativiteten igjen. Det kan også være lurt å ta turen til byen som en litt lengre pause. Les litt, men ta også pauser der dere snakker om andre ikke-studie-relaterte-ting. Hvis du er litt for dypt inne i matteeksamen, og synes det er vanskelig å komme på noe å snakke om så har vi samlet opp 10 ting å diskutere med en medstudent når man må snakke om noe helt annet enn pensum. Enjoy!