Slik gjør du studiestart uforglemmelig!

Du er kanskje ny i studenttilværelsen og nervøs for alt som venter deg ved studiestart. Men det er ingenting å være redd for. Her har en gjeng ivrige studenter planlagt en fantastisk oppstartsuke for våre nye studenter i Molde og Kristiansund, og fadderne står klar til å ta deg imot, og ønske deg velkommen til en uforglemmelig studiestart.

For å gjøre studiestart best mulig for deg som er ny student, har vi samlet 5 av våre beste tips:

Åpningsuka/fadderukæ er en fantastisk mulighet til å bli kjent med studenter fra din egen klasse men også andre studier ved Høgskolen i Molde. Å ha et godt nettverk er ikke bare bra for studietiden, men kan også være en fordel når du skal ut i arbeidslivet litt senere.

Synes du det nervepirrende å møte nye mennesker? Husk at du ikke er den eneste som er nervøs, dere er alle i samme båt! Ser du noen som sitter alene og sliter med å ta del i det sosiale? Ta kontakt. Vær åpen og nysgjerrig ovenfor andre du møter, vis interesse og by på deg selv. Det får du mye igjen for senere!

Det kan føles skummelt å by på seg selv i møte med andre mennesker man ikke kjenner. Men under studiestart gjelder det å komme seg ut av komfortsonen! Prøv å legg begrensningene dine til side, og delta på mest mulig.

Husk, fadderne er til stede for at alle skal føle seg inkludert. Hvem vet: Kanskje blir du kjent med din beste venn på studiet, eller møter the love of your life?

Fadderuken er fylt med ulike sosiale aktiviteter, informasjonsmøter og arrangementer. For at du skal få med deg det du ønsker, kan det være lurt å sette seg inn i programmet på forhånd. Noter det du ønsker å delta på, og ha programmet tilgjengelig på mobilen. Slik vil du få en bedre oversikt over dagene dine. Følg også med på oppdateringer i sosiale medier.

Det kan være smart å lagre telefonnummeret til fadderne dine, i tilfelle du ikke finner frem til møteplassen dere har avtalt. Og ikke vær redd for å stille dem spørsmål om du lurer på noe! Husk at formålet med studiestart ikke bare er fest og moro, du skal faktisk også informeres. Prøv derfor å delta på informasjonsmøtene og omvisning på campus.

Det kan være lurt å ha med seg en veske/sekk med alt du trenger i løpet av dagen. Du tror kanskje du vil ha tid til å stikke innom hybelen for å bytte klær og lage deg middag, men tiden går raskt når man har det gøy! Ofte fører en aktivitet til en annen, og plutselig har du ikke vært hjemme på en stund. Samtidig er det også kjipt å drasse på for mye, så vær smart når du pakker for dagen og prioriter det viktigste.

Her er en liste med ting vi tenker er lurt å ha med seg:

Mat: Det blir fort dyrt for studentlommeboka å kjøpe alle måltidene ute, selv om du har et storstipend som vanker rett rundt hjørnet. Vi anbefaler at du kjøper inn mat på forhånd som tar kort tid å lage. Det aller beste er å pakke med seg en matpakke. Tips til innhold her kan være polarbrød og en tubeost, ferdigsmurt baguette eller nøtter/energibar.

Drikke: Det er viktig å huske på å drikke masse vann gjennom dagen. Ta gjerne med deg en liten flaske som du kan fylle på, så slipper du å kjøpe vann ute. Denne kan du eventuelt tømme dersom du går inn i et lokale som ikke tillater gjestene å ha med drikke inn.

Mobil og lader: Dette er nok det viktigste tilbehøret å ha med seg. Ha med deg lader og fulladet powerbank i tilfelle du går tom for strøm. Vi anbefaler å aktivere «Find my phone», dersom du skulle være så uheldig å miste mobilen din. I tillegg kan det være lurt å laste ned Appen «Find my friends», i tilfelle du skulle komme bort fra faddergruppen din. Med appen kan du til enhver tid se hvor vennene dine befinner seg.

Klær, sko og tilbehør: Sjekk gjerne værmeldingen for hele døgnet før du pakker vesken. Været og temperaturene kan snu fort, og det å fryse eller bli gjennomvåt setter en demper på stemningen. Ha med ekstra genser, solbriller og eventuelt paraply eller regnjakke. Om det er sterk sol kan det være smart å ha med solkrem. Og ikke glem å ha på deg komfortable sko! Det blir mye gåing og dansing. Et par ekstra sokker og gnagsårplaster er også alltid bra å ha i bagen.

Selv om det er anbefalt å være med på så mye som mulig i studiestart, så er det viktig å ikke slite seg fullstendig ut. Trenger du en liten pause for å lade opp batteriene, så er det helt innafor! Fest, morro og sosialisering tar på, så det er ingen skam i å ta det rolig mellom slagene. Du kan være med på grilling den ene dagen, og fest den andre, eller ta en hel dag for deg selv om du føler for det. Lytt til kroppen og husk: helsen kommer alltid først!