Hjernemat – maten som hjelper deg å fokusere

Det er eksamenstid og du sitter og leser time etter time. Til høyre for deg står det både redbull og en tom bollepose. Sjokoladepapiret har du rukket å kaste i søpla, på vei til fryseren når du skulle ta ut grandisen. Er dette maten som hjelper deg å fokusere i eksamenstiden? Svaret er selvfølgelig nei.   

Mat man bør unngå i eksamenstiden er den maten mange gjerne tyr lettest til, som sukkerholdige drikker, godteri, boller og fastfood. Dette er mat som fører til dårligere konsentrasjon, fordi det gir deg ustabilt blodsukker. Hjernen din trenger jevn tilførsel av energi, og et balansert kosthold.

Det er viktig at du spiser regelmessig, og at du helst starter dagen med en næringsrik frokost. Den beste drikken for kroppen din er vann, så husk å drikk nok gjennom hele dagen. Mangel på væske kan gjøre deg både dehydrert og sliten, og da blir det vanskelig å holde fokus på eksamenslesingen. En kaffekopp eller to er som regel uunngåelig i eksamenstiden, og litt må man faktisk kose seg med. Men vær obs på at du ikke bruker kaffe som tørstedrikk. 

Vi i SiMolde vet at kostholdet ofte blir nedprioritert under eksamenstiden, og derfor har vi forsøkt å gjøre det hele enklere for deg. Hver dag i eksamensperioden fra 22.april selger vi eksamensniste til kr 50. Vi selger også smoothies som et godt og næringsrikt mellommåltid, eller fruktbeger.