Tips og triks til eksamen fra bokhandelen

Gjør deg kjent med bøkene. 

Det er lurt å sette seg inn i pensumlitteraturen før selve eksamen. Se over innholdsfortegnelsen i bøkene og se på alle over- og underskrifter. Har du det litt travelt? Plukk ut det viktigste. 

Visste du at bruk av farger kan hjelpe deg med å lære og huske bedre? 

Hjernen forholder seg til bilder og ikke ord, og ved å bruke farger kan vi huske informasjon enklere. Når du leser til eksamen kan det derfor være lurt å bruke indekslapper, markeringstusjer og notatlapper i forskjellige farger. 

Ønsker du ikke å bruke markeringstusjer i bøkene dine, da får du kjøpt gjennomsiktige notatlapper i bokhandelen som enkelt kan fjernes igjen når du er ferdig med puggingen. 😎

Test deg selv 

En av de beste måtene å lære på er å teste deg selv. Når du leser notatene dine, ikke bare les over, men hør deg selv si de også. Det kan også være lurt å bruke puggekort. 

Hvordan bruke puggekort? 
  • Skriv ned begrepet på den ene siden og forklaringen på den andre siden. Skriv kun ett begrep per puggekort. 
  • Bruk lite, men konkret tekst 
  • Ikke les kortene, test deg selv med dem! 
  • Stokk om på rekkefølgen til kortene. Variasjon hjelper med læringen. 
Pakk sekken dagen før

Sørg for at du har med deg alt du trenger, pluss reserve. Sjekk at kalkulatoren har batteri og finn ut hvilke hjelpemidler du har lov å bruke på eksamen. 

Lær deg gode studieteknikker 

I bokhandelen selger vi mange bøker med gode studieteknikker, i tillegg finner du også andre hjelpemidler som kalkulator, puggekort, skrivesaker og andre studierekvisita. 

Kom innom oss, så hjelper vi deg! 😊