Bli bedre kjent med barnehagen vår

I Anestua barnehage er det godt å være og mye å lære!

Anestua barnehage er en barnehage eid av Studentsamskipnaden i Molde (SiMolde). Barnehagen startet opp i 1994. Studenter ved Høgskolen i Molde har fortrinnsrett ved opptak, og barnehagen er godt tilpasset livet som student.  

Barnehagen har 3 avdelinger, for barn i alderen 0-6 år. Barnehagen er plassert i et fint friluftsområde nær Høgskolen, Kvam skole og studentboligene på Campus og Kvam. Det er flotte turmuligheter i barnehagens nærmiljø. I Anestua barnehage har vi mål om å være en barnehage med høy kvalitet som vektlegger leik, omsorg og læring. Vi ønsker å være førstevalget for studentforeldre, men vi har et godt tilbud til alle.  

Her kan du lese litt mer om hver enkelt avdeling:

Blåbærtua er en avdeling bestående av 24 fantastiske barn fra 3-6 år, og fem gode voksne med hodet og hjertet for barna. Avdelingen vår ligger i første etasje i Anestua barnehage.  

På avdeling Blåbærtua har vi fokus på livsmestring og bærekraft. Vi er opptatt av at Blåbærtua skal være et trygt sted å være, hvor barna skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen.  

Vi går på tur en gang i uka i nærmiljøet. Der skal barna få naturopplevelser og bli kjent med naturens mangfold, og øke barnas tilhørighet til naturen. På våren har vi humleprosjekt, hvor vi sår planter som skal bidra til å hjelpe humler og bier. 

Vi ønsker at barna skal utfordres til ulike sider ved samspill, fellesskap og vennskap.
De voksne på avdelinger er tett på i hverdagen så barna får støtte i å mestre samspill, motgang, håndtere utfordringer og bli kjent med egne følelser.  

En gang i uka har vi hjerte-samling, der får barna erfaring til å utvikle språk og handlingskompetanse til å si fra om stort og smått, det som er godt og som kan være vanskelig. 

Samtidig er vi opptatt av at barna skal få være med å medvirke i sin egen hverdag, ut ifra barnas forutsetninger, perspektiver og erfaringer i fellesskapet.   

Tema og aktiviteter blir synliggjort i Kidplan gjennom månedsbrev i forkant og bildedokumentasjon i etterkant. I år jobber vi spesielt med tema Kunst, Kultur og kreativitet.
Gjennom kontinuerlige refleksjoner over egen praksis, tid for å undre seg sammen med barn og voksne, søker personalet hele tiden etter å skape bedre hverdager og pedagogikk. 

På avdeling Kongla er vi opptatt av at barna skal ha det trygt og godt, og for å oppnå dette er vi nær barna ved å sitte på gulvet og være tilgjengelig for dem. Vi tilrettelegger for gode leke situasjoner og aktiviteter sammen med barna. Vi er opptatt av å ha et tett og godt samarbeid med foresatte. Vi kjenner alle barna godt, og legger vekt på at alle barn skal følges opp ut ifra deres individuelle forutsetninger og behov.

Vi deler barna inn i aldersgrupper på tvers av Kongla og Røsslyng, både planlagt og spontant, for å kunne tilby aktiviteter som er tilpasset barnas alder og modning. I år jobber vi spesielt med fagområdet Kunst, Kultur og Kreativitet gjennom Regional Kompetanseutvikling. Fokuset er aktiviteter og tema som på en enkel måte gir barna en begynnende erfaring med kunst, kultur og kreativitet i hverdagen.

I år har vi 10 barn i alderen 1-3 år på avdelingen, og de voksne er; Mona som er pedagogisk leder, Kristin som er fagarbeider og Ellen som er assistent.

Vi synliggjør våre tema og aktiviteter gjennom månedsbrev til foreldrene i forkant og bildedokumentasjon i etterkant. Vi har Appen Kidplan, som brukes til kommunikasjon mellom hjem og barnehage.

På småbarnsavdelingen Røsslyng er vi 12 barn fra 1-3 år, og voksne som er opptatt av at barna skal ha det trygt og godt. De voksne er Camilla, Wenche, Hege, Oksana og Mariell.

Noe av det viktigste på en småbarnsavdeling er at barna føler på trygghet og omsorg i løpet av barnehagehverdagen. Personalet er nær barna ved å sitte på gulvet og være tilgjengelig samt støtte det enkelte barn i deres utvikling. Vi deltar aktivt i lek sammen med barna, både ute og inne. På avdelingen har vi trygge, faste og gode rutiner som er med å skape trygghet og forutsigbarhet for barna.

Barna sover i egen medbragt barnevogn med tilhørende, nødvendig utstyr – og disse står i soveskuret/inne. Vi har alltid tilsyn med barna under sovetiden.

Personalet har daglig, tett kontakt med foresatte via Kidplan– slik at foreldrene vet hva som skjer og at vi i samråd med dere ivaretar barnet deres på beste måte hver dag.

Noen ganger deler vi barna inn i aldersgrupper på tvers av avdelingene, både planlagt og spontant for å kunne tilby aktiviteter som er tilpasset barnas alder og modning.

I år jobber vi med kunst, kultur og kreativitet på barnehagen. Der har vi fokus på hvordan vi kan bruke sanseopplevelser og uteområdet til å fremme kunst, kultur og kreativitet. Vi synliggjør våre tema og aktiviteter gjennom månedsbrev til foreldrene i forkant og bildedokumentasjon i etterkant.