Studiebyen Molde 

Molde er kjent som «Rosenes by»🌹 og er omgitt av en fantastisk natur. Her kan du oppleve og delta på mye gøy.

Bli kjent med studiebyen

Å være student på et nytt sted kan være både spennende og utfordrende på samme tid. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å bli lettere kjent med byen.

Sjekk ut hva du kan gjøre i Molde

For deg som elsker naturen, er Molde et paradis. Byen ligger rett ved fjorden, omgitt av majestetiske fjell og skoger. Turmulighetene er mange, enten du vil gå en rolig tur i Moldemarka, utfordre deg selv på fjellturer som Romsdalseggen, eller utforske de mange flotte øyene i området.

woman in hammock in green mountains by lake

Området Moldemarka har en rekke turstier, inkludert Stikk UT-rutene, Storlihytta og Tusenårsvarden. Disse stiene tilbyr en flott utsikt og en super mulighet til å komme seg ut i naturen. En nystekt vaffel på Storlihytta en søndag høres ikke feil ut 🧇
Sjekk ut turløypene her.

Ønsker du å ta deg en dukkert i sjøen, så er Kringstadbukta en populær og idyllisk badeplass med sandstrand. Den ligger i gåavstand fra Høgskolen. Du kan også sjekke ut badeplassen Retiro, øst for sentrum, som både har stupetårn og treningsapparat. Badelandet Moldebadet har gode studentpriser, og hvorfor ikke også ta turen innom Moldes flytende badstue Nausta som ligger ved sjøfronten i bysentrum.

Vinterstid kan du glede deg over fantastiske skiforhold både for langrenn og alpint. Tusten skiheiser er kjent for å være et av Norges beste frikjøringsanlegg og kan skilte med Norges flotteste utsikt: Moldepanoramaet med 222 fjelltopper!

Plassen er et kulturhus midt i Molde sentrum. Her finner du både teater, bibliotek og cafe Kurt. Her arrangeres quiz og andre arrangement gjennom året.
Om du er interessert i teater, så har regionteatret «Teatret Vårt» mange spennende forestillinger, og de har også studentpriser! Les mer om teatret og se programmet her.

Bibiloteket tilbyr ukentlig språkcafe, og har et godt samarbeid med Bjørnsonfestivalen som er en litteraturfestival som arrangeres hvert år i september.

Er du mer glad i gå på kino, så tilbyr Molde kino både deilig popcorn, snacks og en fin filmopplevelse. Sjekk ut programmet.

Molde jazzfestival er verdens eldste jazzfestival og den arrangeres hvert år i uke 29. Denne bør du få med deg! I festivaluken flommer det av mennesker og god stemning.
Selv om festivalen har fokus på jazzmusikk, så har de også store norske og internasjonale artister innenfor andre musikksjangre. Hvorfor ikke jobbe som frivillig i jazzen? Det er både sosialt, veldig gøy, og du får fantastiske musikkopplevelser!

KRONA-Romsdalsmuseet er et av Norges største folkemuseer som viser lokal historie og kultur. Museet ligger i nærheten av Høgskolen. Museet har også et friluftsmuseum med gamle bygninger som man kan besøke. Hos Kafé Mali kan du blant annet kjøpe deilig gjærbakst, kake, dessert og lunsj.

Molde fotballklubb er en viktig del av byens identitet, med stor lokal støtte og engasjement. Molde FK tilbyr både gratisbilletter til studenter og rabatterte billetter. Her kan du følge med på arrangementer for studenter.

Bjørnsonhuset er et kulturhus som ligger på vei fra Høgskolen og inn til bysentrum. Kulturhuset kan tilby jevnlige konserter og show hele året. Åpningsseremonien for studentene arrangeres blant annet her.

Det er flere restauranter, cafèer og bakeri i byen.

Blant annet har vi håndverksbakeriet «fole godt». I romsdal bruker vi uttrykket «fole godt» når vi uttrykker at noe er svært/veldig godt ! Bakeriet tilbyr deilig småbakst og brød, og de har egen lunsjmeny.

Det er flere restauranter som ligger ved sjøfronten og i sentrum. Kompis, Rød, Glass,Egon, Køl Bar og Grill og Smile for å nevne noen. Liker du indisk mat, kan Tandoori Guru -Taste of India anbefales.

Den gode smak har en av Moldes beste kaffe, og de har også et rikt utvalg av te. Her kan du nyte kaffen sammen med en god lunsj og på samme tid ha en flott utsikt over Moldepanoramaet.

Kantina på Høgskolen har åpent alle hverdager, og tilbyr frokost, lunsj og middag. De har også en spenstig à la carte meny. Les mer om kantinas tilbud.

Om du ønsker å slappe av hjemme og har lyst på noe godt, så kan du bestille mat gjennom appene Wolt eller Foodora og få maten levert på døra.

Molde har flere populære utesteder.

Smuget er Studentersamfunnets egen bar, som finnes i lokalet til kantina på Høgskolen. Her kjøres det quiz hver onsdag og dette er veldig populært. Smuget arrangerer også temafester.

Et populært sted blant studenter er Brygga som ligger ved sjøfronten. Annenhver uke arrangeres den gøyale karaoken, der mange studenter «kaster seg på mikrofonen»!

Utestedet Rød Bare Blå er et utested med både live musikk og nattklubb med DJ. Om du har studentoblat får du gratis cover før kl. 23.00, og 50% på shuffleboardleie søndag til torsdag.

Club Infinity tlbyr 18 -års aldergrense på fredager.

GlassTaket får du følelsen av å sitte på beachklubben i utlandet eller være i en av de store byene, men med utsikten over Moldivene og Romsdalsaplene trekkes du likevel tilbake til Molde. Her kan du blant annet spille på en 12-hulls minigolfbane. Det er åpent i sommermånedene.

Fuzzy Platebar arrangerer både ukentlig musikkquiz og musikkbingo, de har også jevnlige konserter.

Buss 701 går til og fra sentrum fra Høgskolen. Det er både busstopp rett nedenfor Høgskolen, og ved studentboligene på Campus. Et lurt tips er å laste ned FRAM-appen, der kan du planlegge reise, se avgangstider og kjøpe billetter for kollektivtilbudet i Møre og Romsdal.
Om du melder flytting, kan du søke om gratis kollektivtransport. Sjekk ut tilbudet her.

Studentersamfunnet har gode avtaler med Molde taxi, og kjøper du et oblatkort, så får blant annet rabatterte priser her. Kortet kan bestilles og kjøpes i bokhandelen på skolen.
Les mer om studentoblatet her.