Student i Molde og Kristiansund sentrum

Publisert:Sist oppdatert:

La oss være ærlig – Molde er en liten by men det trenger ikke bety at det ikke er ting å finne på!

Shopping og kafélivet!

En 10 minutters busstur fra skolen finner du sentrum med kjøpesentre og butikker i fleng. Molde sentrum har en hovedgata – Storgata – hvor det ligger flere klesbutikker, interiørbutikker, kafeer og restauranter. Midt i sentrum finner du Moldetorget et kjøpesenter med et bredt utvalg butikker. Her finner du også to av byens flotteste restauranter med utsikt mot fjorden og fjellet, Glass og Köl. Moldetorget har også flere kafeer som blant annet Kneippen, Den Gode Smak, og Espresso House. (Psst, Den Gode Smak har muligens byens beste kaffe og utsikt!) Se mer om Moldetorget her.

I sentrum finner du også en av de beste bollene du noen sinne har smakt hos det lokale bakeriet Fole Godt! De ligger helt i enden av Storgata, rett ved bussholdeplassen og leverer ferske brød og boller hver dag.

10-15 minutter fra sentrum finner du enda et kjøpesenter, Roseby. Her er det mange klesbutikker for både dame og herre, samt interiørbutikker som Kremmerhuset og Søstrene Grene. Der finner du også Jordbærpikene når du har lyst på en litt bedre lunsj, eller Burger King dagen derpå. Fra skolen kan du ta 701 bussen hele veien til Roseby. Sjekk ut hva Roseby har og tilby her.

Rett ved Roseby finner du Storsenteret. Her finner du alt du trenger til hybelen hos butikker som: Clas Olson, Europris, Bohus, Skeidar og Power. Det er også på Storsenteret du finner Vinmonopolet. 701 busser tar deg også hele veien hit! Finn ut hva annet du kan finne på Storsenteret her.

Molde Sentrum - i og du

Molde Sentrums formål er at sentrum skal bevares som et bebodd, levende og funksjonelt bysentrum der handel, tjenesteyting, kultur og sosial virksomhet er viktige ingredienser. Molde Sentrum jobber for at du som bor, besøker eller jobber i Molde Sentrum skal ha et best mulig tilbud.

Byliv Åpningsdag

Molde 7 topper med kaffe!

Ta med deg kaffen fra Den Gode Smak og ta deg en tur rundt om i sentrum, her har du våre tips til hvor det er best å nyte en kaffe ute i Molde!

  1. Sjøfronten
  2. Rådhustaket
  3. Plassen
  4. Rundt Aker stadion
  5. Alexandraparken
  6. Reknesparken
  7. Chateauet Molde

Kino

Du finner Molde Kino midt i sentrum, 1 minutt fra bussholdeplassen. Her er det 3 saler, en storsal og 2 litt mindre. Molde kino har et fullt program og viser mange nye filmer når de kommer ut. Sjekk ut hvilke filmer de viser om dagen her.

Bowling

Litt øst for sentrum, i Moldehallen, finner du Panorama Bowling. De har åpent hver dag, og egne studentpriser! I tillegg har de også biljardbord og shuffleboard. Sjekk de ut her.

Escape room

Midt i sentrum, sånn omtrent på bussholdeplassen, finner du Moldes helt egne Escape Room! Her er det 3 ulike rom som kan «løses» og man kan ta med vennegjengen hver dag hele uken for en litt annerledes aktivitet. PS! Også de tilbyr egne studentpriser. Ta en titt og book tid her.

Kulturbyen Molde

Jazzfestivalen
Molde har et rikt kulturliv med mange spennende store og små arrangementer i løpet av året. Moldes store stolthet (bortsett MFK sånn ca annethvert år) er Jazzfestivalen! Den finner sted hvert år, alltid i uke 29. Selv om festivalen heter Moldejazz skal det sies at de stiller med et bredt utvalg av musikk og aktiviteter. Verdensstjerner som John Legend, Bob Dylan, Kendrik Lamar, Mary J. Blige og Missy Elliott har tidligere spilt på Romsdalsmuseet, mens også norske skatter som Karpe, DiDerre, Aurora, Sondre Justad, Cezinando, Dagny og Highasakite har prydet jazzprogrammet. For de som er store tilhengere av faktisk jazzmusikk lover vi at det er det som fyller mesteparten av programmet, og på tidligere festivaler har legender som Miles Davis, Herbie Hancock, The Blues Borthers Band og Norah Jones headlinet festivalen.

Jazzfestivalen varmer opp hele Moldes befolkning og plutselig er sentrum fylt med folk, liv og røre. Det er parade (streetparaden) gjennom hovedgata i sentrum hver dag med musikk og dans. Boder fra hele verden som selger alt mellom himmel og jord, food trucks, konserter i alle arenaer til så å si alle døgnets tider, i tillegg gjøres Alexandraparken om til et stort utested. Det er noe for alle, alltid! Og selv om været varierer drastisk er dette den ene uka i året hvor hele Molde koser seg ute med venner og bekjente hver eneste kveld.

Les mer og se årets program her.

Plassen - Biblioteket, og Teateret Vårt

Her i Molde liker vi å samle alt på en plass, derfor finner du alle kulturelle opplevelser på Plassen midt i sentrum. Her har du byens bibliotek og teater, samt Kafé Kurt som brukes til mange ulike arrangementer. Dette er et forholdsvis nytt bygg som samler byens kulturpunkter i et og samme bygg. Sjekk ut hva Plassen har og tilby her.

Sjøfronten og torget

Har du tid må du benytte den nye sjøfronten Molde som har en panorama utsikt mot fjorden og fjellene. Mange flotte nye spiseområder, badeplasser og et torg som har muligheten for å ha konserter, torghandel og aktiviteter. Les mer om saken her!