Student i naturen

Publisert:Sist oppdatert:

Uteområdet her i Møre og Romsdal er utrolig idyllisk når vi har både sjø og fjell rundt oss! For denne siden ønsker vi at du skal ha et oversikt over mulighetene du har som student i naturen.

Molde

Fjellet

Turmulighetene i område er mange, og du kan til og med starte fra skolen. I umiddelbar nærhet kan du gå til Kringstadnakken og Mekvannet. Det er heller ikke langt til «Den Grønne Korridor» som kan fungere som startpunkt for mange turer i Moldemarka!

Moldemarka har uendelige turmuligheter til alle nivåer. Alt fra en enkel tur rundt Øverlandsvannet til en lengre tur til toppen av Frænaverden. Man kan og gå hele veien fra parkeringsplassen, Jensgurilia, til toppen av Tusten i øst. Mulighetene er mange, og turene i Moldemarka henger sammen hele veien. Som startpunkt for flere av turene har man Jensgurilia i Norbyen eller Damefallet ikke langt nord for sentrum. HiMolde er så heldig å ha en egen friluftsgruppe – iFri! De arrangerer blant annet flere fjellturer i løpet av året, sjekk de ut her.

Turmulighetene i Molde er uendelige, og "Stikk ut" har samlet de aller beste turene på alle nivåer i en toppliste - sjekk den ut her

Vil du gå på ski?

Molde har mange muligheter for både bortover ski, og nedover ski

Moldemarka er like fin hele året og når det kommer snø blir hele område kjørt opp med gode skispor! Du kan gå de samme turene på ski som til fots på sommeren – bare fantasien, forholdene, og sunn fornuft setter grenser.

Et kvarter ut av byen har vi Skaret skisenter med minst like mange muligheter, du kan gå en liten enkel runde rundt Skarvannet eller begi deg ut på en litt lengre tur til for eksempel Langdalsbu. Her er det også en skistadion med ordentlige løyper for skitrening, eller rulleskitrening utenom snøsesongen – fra skistadion er det også mulig å gå på lengre turer både med og uten ski! Obs! På selve skistadion koster det penger å stå parkert i høysesong

Er du større fan av nedover ski, slalåm, eller snowboard har Molde sitt helt egne skisenter – Tusten! Her er det flere bakker av ulike nivåer, samt terrengpark for de tøffeste. De har også en veldig koselig varmestue med mat og drikke hvor man kan ta en liten pause så beina får hvile. Har du ikke egne ski (eller snowboard) kan dette leies i bakken! Sjekk ut Tusten sine nettsider for mer info, åpningstider og priser her. Det skal også nevnes at det ikke er mange timer i bil/buss til større skianlegg som Bjorli, Oppdal og Stranda.

Fjorden

Utforsk fjorden ved å leie kajakk for å få et helt annen perspektiv på Molde!

Om sommeren er det også mulig å ta turen til Hjertøya! En liten, idyllisk øy en 10 minutters båttur fra sentrum - se mer her

I Molde er det to strender å nyte finværet om sommeren på, Kringstadbukta rett nedenfro Høgskolen og Retiro lenger øst mot flyplassen. Begge med god plass for både bading, soling, lek og grilling!


Les mer om hva Molde har å tilby på VisitNorway sine sider!

Kristiansund

Kristiansund ligger ut mot havet og er bygget opp på tre øyer som er knyttet sammen med broer. Mellom øyene ligger en av Norges beste naturhavner med tre innløp og god dybde.

· Grip - tettbygd øy 14 km. ute i havet. Båtrute med Gripexpressen mai - august, ellers mulig for booking.
· Sundbåten - verdens eldste kollektive transportmiddel i kontinuerlig bruk, utegående båt for havnerundfart. Byr også på sightseeing i sommersesongen.
· Vågen kystkultursenter med Mellemværftet - museumsdrevet veteranskipsverft, Norsk Klippfiskmuseum og flere andre museumsanlegg.
· Gamlebyen på Innlandet med Dødeladen Café, kulturbrygger, Lossiusgården m.m.
· Varden med 360° panorama, Kringsjå og Vanndammene parkområde med spaserveier.
· Atlanterhavsbadet - svømmehall og badeland, åpent hver dag.
· Kristiansund er porten til Atlanterhavsveien som ligger på Averøy, byens nærmeste nabo i vest. Atlanterhavstunnelen gjør det enkelt å ta turen fra Kristiansund til Averøy og videre til Atlanterhavsveien.
· Freikollen er Kristiansunds høyeste fjell med sine 629 m.o.h. Herfra kan man nyte utsikten mot Kristiansund sentrum og havet, mens man på den andre siden ser innover mot fjord og fjell.
· Kvalvik Fort ligger i Kvalvika på Frei og er et gammelt kystfort fra andre verdenskrig. Bunkerser og kanoner i flott område. Fiskemuligheter.

Les mer om hva Kristiansund har å tilby på Visitnorway sine sider!