Oppskriftene fra Kantina Live
Oppskriftene fra maten som Tone har laget fra sin Kantina Live vil bli presentert her!
Om du ønker å se hvordan hun lager de forskjellige rettene så finner du videoene her!
1.
Energibar
- 3 dl havregryn
- 5 ss sukker
- 2 hele egg
- 6 ss peanøttsmør
- 30 gr sjokolade
2.
Scampi med hvitløksmør og grønnsaker
- Rå scampi (tines og skrelles)
- Gulrot
- Purre
Hvitløksmør
- 1 pk margarin
- 1 pk smør
- Hvitløk
- Aromat
- 1 egg
3.
Sjokolade fondant
- 125 gr smør
- 125 sukker
- 150 gr mørk kokesjokolade
- 85 gr hvetemel
- 4 egg
- Muffinsformer
4.
Spagetti carbonara
- 200 gr pasta
- 1/2 ss smør
- 125 gr bacon
- 1 fedd hvitløk
- 2 egg
- 1/2 dl fløte
- 1 ss vann
- 1 1/2 dl parmesan
5.
Torsk
- 200 gr torsk
- Dampes med litt salt og pepper
- Kok 5 poteter
- 1 del melk varmes med 1 ss smør
- Kjør potetene i mikser/stavmikser. Tilsett melk og smør
- Krydre til slitt med salt og pepper
- Bacon
- Tomat
- Purreløk
6.
Gyros
- Strimlet svinekjøtt
- Squas
- Paprika
- Gul løk
- Pita brød el lignende
Salat
- Dressing
- Creme fresh
- chili
- Hvitløk
- Balsamico eddik
- Salt og pepper
7.
Amerikanske pannekaker
- 50 gr smør
- 2 1/2 dl melk
- 2 egg
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepuler
- salt og sukker
8.
Scones
- 3 dl hvetemel
- 2 dl sammalt hvetemel
- 1 1/2 ts bakepuler
- 2 ss sukker
- 2 dl lettmelk
9.
Smoothie
- Blåbær
- banan
- bringebær
- Kiwi
10.
Havregrøt
- 6 dl vann
- 3 dl havregryn
- 3 1/2 dl melk
- Salt og sukker
Om du sønker å se hvordan hun lager de forskjellige rettene så finner du videoene her!
11.
Hjemmelaget is
Eggedosis
- 3 egg
- 3 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
- 1 boks med Philadelphia kremost
Bland og visp. Fryses.
- Oreo kjeks
- Digestive kjeks
12.
Hvit pizza
- 1 boks Crème Fraîche
- 1 Chili
- 1 Hvitløk
- Salt og Pepper
- Pitabrød
- Ost
Pizza 1: Serano skinke + Brie + Soltørket tomat
Pizza 2: Salami + Paprika + Rødløk
Topping: Olivenolje
13.
Pavlova
Bunn:
- 8 Eggehvite
- 375 g sukker
- 1 ss maisienna
100 grader i 1 time og 20 min
Krem:
- 3 dl Kremfløte
- Sukker
- Vaniljesukker
Eggekrem:
- 8 eggeplomme
- Ananassaft fra en hermetikkboks
- 1 dl sukker
Varm opp til kokepunkt - rør ofte.
Topping - Fritt valg av dine favoritter
- Jordbær
- blåbær
- Kiwi
14.
Kaviarkake
Alt i en bolle:
- 1 stk Løk
- 8 hard kokte egg
- 4 ss majones
Fordel over i en kakeform
Alt i en annen bolle:
- 1 boks seterrømme som er pisket
- 2 pakker philadelphia ost
Fordel over kakeformen.
- 2 Glass med rogn som siste lag i formen
- Topping av det du vil f.eks: Dill, persille, vårløk, sitron,
15.
Pytt i Panne
I stekepanna:
- 2 (helst kokte) poteter
- 2 Karbonader/Pølse
- 1 Paprika
- 1 løk
- 1 ts aromat krydder
- Salt og pepper
I en annen stekepanne:
2 egg
Server med salat eller annet grønt.
16.
Club Sandwich
Dressing:
- 3 ss Majones
- 1 ss grov sennep
- Salt og pepper
- 2 ts hvitløk paste (Eller fin kuttet 1/2 hvitløk fedd)
- 1 ts sitron
Fra ovnen i en form: Brød, kylling og bacon.
Smør på brødskiven med:
- Dressing
- Salat
- Tomat
- Løk
- Kylling
- Bacon
Tilbehør: Stekte poteter og dressingen
17.
Kyllingsuppe
Gryte:
- Olje
- Løk
- Gulerot
- Chilli
Annen gryte:
- 1 hønsebuljong
- Vann
- Masienna og vann blanding.
Bland i opp gryta
- 1 ss Karrikrydder
- Salt og pepper
- 1 boks fløte
- Kylling
18.
Cupcakes
Deigen:
- 80 g smør
- mel
- bakepulver
- Vaniljesukker
- 2 egg
- 1/2 dl melk
Kjør alt i en mikser eller bland inn for hånd.
Ha i en muffins former
30 min steking
Icing:
- 80 g smør
- Vaniljesukker
- 500 melis
- Litt melk
Full fart i en mikser.
Avkjøl deigen etter steking. Topp med icing. Pynt med jordbær.
19.
Chiapudding
Bunn:
- chiafrø
- Melk (Vi brukte mandelmelk på sendingen)
Finn fram favoritt skålen din som både skal lage i og serveres. Det skal være mer melk enn chiafrø. La den stå over natten/dagen
Saus:
- Valgfritt av frukt (Vi brukte mango)
- Melk (Vi brukte mandelmelk)
- Frisk saus kan du bruke lime/sitron
- Søtere saus kan du bruke sukker/ Vanilje / sirup
Topping: Granola/havregryn/frukt
20.
Kanelbolla ala Tone speciale
- 5 dl melk (varm opp til 40 grader)
- 950 gr mel
- tørr gjær
- 150 g sukker
- 1 egg
- 1 pakke med smør
Bland inn. Hev.
Fordel deigen utover benken til den blir flat.
Smør over med smør
Kanel og sukker blanding strø over
Rull deigen rundt. Del opp. Fordel bitene utover i en stekeplate. Etter heve. Stek.
Om du sønker å se hvordan hun lager de forskjellige rettene så finner du videoene her!
Bon appetit!